2014. május 24., szombat

Epres-vaníliás-kekszes desszert sütés nélkül

                                                                              

Hozzávalók:
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg eper
  •   8 dkg cukor
  •   1 csomag vaníliás pudingpor
  •   3 dl tej
  •   2 dkg vaj/margarin
Elkészítése:  Gőz fölött kevés olajjal a tördelt csokoládét megolvasztottam és 20 db kekszet belemártottam úgy hogy az egyik oldala legyen csak csokis. Tálcára tettem és hűtőbe pakoltam dermedni.
 Műanyag tartóedényt alufóliával kibéleltem és  20 db keksszel/5x4 db/  beraktam. Az epret megtisztítottam és szűrőedénybe téve  többször átmostam majd papírtörlőre pakoltam hogy száradjon. Ezután feldaraboltam  és a lerakott kekszre pakoltam. A pudingport a cukorral kevés tejjel jól elkevertem,   a többi tejet a margarinnal felforrósítottam majd a pudingos keverékkel besűrítettem. Még melegen az eperre öntöttem próbáltam egyenletesen rákenni. Ezután a csokis kekszeket pakoltam a pudingra  és fóliával betakartam. Néhány óra alatt megpuhulnak de ha tovább áll sem baj. Ezután a keksz darabok mellett lehet szeletelni!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Most, hogy újra itt a meleg, jól jönnek az ilyen sütés nélküli desszertek :-)

VRJúlia írta...

Na igen- ez az, amit ki kell próbálnom:)
Nagyon mutatós, és biztosan nagyon finom is.

Csigabige írta...

Jó és gyorsan elkészíthető édesség! Tetszik! :)

Éva írta...

Katalin igen jó az ilyen tűzhely nélküli, bár most éppen kalácsra áhítozom!
VRJúlia örülök hogy tetszik és csak ajánlani tudom mert nagyon finom!
Csigabige örülök hogy tetszik, köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...