2014. június 7., szombat

Eperlekvárom

Nagyon szeretem az epret, de eddig még lekvárt nem készítettem belőle! Nem nagy mennyiségben készítettem mivel gyümölcsöt is venni kellett és akárhogy próbáltam hogy olcsó és szép legyen valahogy nem jött össze!:-)Jó lekvárt viszont csak ép gyümölcsből lehet készíteni!
                                                                               

Hozzávalók:  1,20 dkg. eper, 35 dkg cukor, 1 cs. Dzsemfix 3:1.
Elkészítése: Először az üvegeket készítettem elő ! Gyümölcsöt alaposan megmostam  megtisztítottam majd feldaraboltam. Kicsit turmix géppel összetörtem/ de nem teljesen mert szeretem ha darabos gyümölcs is van benne/ . Fazékba öntöttem a gyümölcsöt  rászórtam a cukrot és a Dzsemfixet. Folyamatos keveréssel  forrástól számított kb. 5' főztem majd az előkészített üvegekbe töltögettem  celofánnal  borítottam le majd rátekertem az üveg tetejét. Mikor az egésszel elkészültem az üvegeket 5'-re fejre állítottam, majd vissza és ezután tálcára tettem  száraz dunsztba pakoltam másnapig. Másnap csinosítgattam és tettem a "téli napokra" várakozók polcára  az  előző évi szilvalekvár és 2 éves birslekvár társaságához!:-))

3 megjegyzés:

Dominika írta...

A kedvenc lekvarom! :)

Timi írta...

nagyon egyszerűnek tűnik a recept! Köszi!!!

Éva írta...

Dominika örülök hogy Te is szereted. Eddig csak mások eperlekvárját és a boltit ettem de most sajátom is lesz!
Timi nem csak annak tűnik, de az is! Megér egy próbát!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...