2014. június 27., péntek

Mazsolás-fahéjas ananászlekvár

Ennek a lekvárnak az elkészítését nem programoztam be, de mivel adva volt a konzerv gyümölcs tartalma   gondoltam kipróbálom.
                                                                                 


Hozzávalók: 50 dkg. konzerv ananász, 20 dkg. cukor, 10 dkg. mazsola, késhegynyi . fahéj, 1 cs. Dzsemfix  extra 2:1.
Elkészítése: Ananászt edénybe öntöttem és annyi vizet öntöttem rá hogy éppen ellepje. Hozzátettem a cukor felét és kb. 20' főztem. A cukor másik fele ,mazsola, fahéj és a Dzsemfix keverékét ezután szórtam bele és forrástól számított 5' főztem. Ezután kimosott üvegekbe töltöttem lezártam, 5'-re fejre állítottam az üvegeket majd  betakartam pléddel és másnapig pihentettem. Ezután  "öltöztettem" díszbe és tettem polcra, remélem téli napokon megízesíti majd  a süteményünket! 
Téli napokra !

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen különleges ízkombináció!!

Erika írta...

Ilyet még nem ettem, de biztos finom lehet. Én is szeretem az ilyen különlegességeket.
De nekem túl sok lenne a tartósítószerből. A konzervben is van, és utána még a dzsemfix is.

Éva írta...

Emőke remélem finom lesz!
Eri ka sajnos ez van, felakartam használni a konzervet, szerintem ettől a kis mennyiségtől nem hiszem hogy bajunk lesz?