2014. június 9., hétfő

Zabtej/zabvíz

A napokban láttam és olvastam mági blogján  nagyon felkeltette érdeklődésemet annyira hogy már el is készítettem.( A jelzett blogon  sok érdekes  és hasznos dolgot  lehet olvasni a zabpehely felhasználásáról és annak élettani hatásáról !)   Ezzel a zabvízzel szeretnék kenyeret sütni!
                                                                         


Hozzávalók és elkészítése röviden: 5 evőkanál zabpelyhet 2,5 dl vízzel / felfőztem a vizet majd lehűtöttem /  összeturmixoltam. Ezután leszűrtem. Eléggé sűrű volt a massza ezért még tettem hozzá 1,5 dl vizet.
Ui: Rövidesen hozom a kenyeret is!

4 megjegyzés:

Bridge írta...

Biztosan finom lesz vele. Néha zsömle tésztába rakok zablisztet, az puhítani szokta a tésztát, ha megsül lágyabb lesz.

Éva írta...

Bridge már el is készítettem finom lett!Jó hogy mondod kifogom próbálni én is köszi!

Tiffanylda írta...

Én is készítek zabtejet, abból lesz a kakaóm!:) Nekem finom! A kenyér receptjét várom!:)

Éva írta...

Tiffanylda magát a folyadékot nem kóstoltam meg, de a kenyér nagyon finom volt!