2014. július 1., kedd

Amaréna meggy 🍒téli napokra

Marisz57 oldalán találtam ezt a különlegességet  amiről eddig még csak nem is hallottam. Süteményekbe krémekbe használják ezt a finomságot . Most én is elkészítettem  kevés alapanyagból , ha ízlik akkor jövőre nagyobb mennyiségből  készítem !( Az aroma mennyiségét én csökkentettem!)
                                                                                  

Hozzávalók: 1/2 kg  meggy, 1/2 kg cukor, 1 tk  vanília aroma, 1 tk  mandula aroma,
🍒
Elkészítése: Szerencsém volt mert boltunk előtt árul egy őstermelő és egészen friss gyümölcsöt tudtam venni! Megmostam  a meggyet magját kiszedtem, gyümölcsöt tálba raktam  ráöntöttem a cukrot  amivel összekevertem , ezután tettem hozzá a kétféle aromát. Az egészet átforgattam  papírtörlővel letakarva a hűtőszekrény alsó polcára pakoltam mindennap kanállal megkevertem és harmadik napon raktam  tisztított üvegekbe amit fóliával és fedővel jól  lezártam. Hűtőbe pakoltam. ( 3 üveg lett a negyedikbe csak egy kis lé jutott, de valamihez azt is feltudom majd használni, remélem!) Természetesen kicsit megkóstoltam ami nagyon finom és remélem az idő előrehaladtával még finomabb lesz!
Téli napokra!

4 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Ezt mi aroma nélkül tesszük el, pont így és pincés meggynek hívjuk, mert a hűvös pincébe kell 2-3 napig tartani, amíg elolvad rajta a cukor. Sajnos nem próbálhatom ki, mert az aroma nagy ellensége a családnak! Allergizálunk minden ilyenre.

Csigabige írta...

Nagyon jó ötlet és biztos finom is! Várom a tapasztalatokat róla :)

G.Marta írta...

Az íze ismerős, már ettem ilyen fagyit és nagyon különleges. De én már nem fogom kipróbálni, mert le kellett szoknom az édesített dolgokról. Az édesítőket pedig nem szeretem sajnos, meg nem is tesznek jót nekem, így a kipróbálás nálam elmarad.

marisz57 írta...

Éva, remélem, nektek is beválik! Nálunk már majdnem elfogyott, kel mégegyszer készítenem meggyszezonban, hogy maradjon karácsony tájára is. :)