2014. augusztus 16., szombat

Szilvás-túrós lepény

                                                                         
                                                                        
Hozzávalók:25 dkg liszt, 25 dkg. túró, 15 dkg margarin, 20 dkg. porcukor, 4 db tojás, kis pohár tejföl, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, tetejére: 12 db. szilva, 3 ek cukor, 1 mk. fahéj.
Elkészítése: A margarint  kikevertem  a cukorral, hozzátettem az áttört túrót , citrom héját  vaníliás cukrot és egyesével a tojásokat. Jól összekevertem majd  bele öntöttem a tejfölt amivel szintén elkevertem végül a lisztet forgattam bele amivel szintén összekevertem. Kis méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem ebbe öntöttem a masszát majd a megmosott magjától megpucolt és cikkekre vágott szilvával beraktam a tésztát úgy hogy a szilva héja kerüljön a tésztára. Végül a cukorral elkevert fahéjjal beszórtam a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem.Nagyon finom!
Ui: A receptet innen  hoztam!

4 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon jól hangzik ez a recept! köszönöm!!! :o)

Marti Martinelli írta...

Szilvást többször is készítettem, de így, tehéntúróval még nem. De nagyon finom lehet, mert minden kedvemre való benne :)
Szép lett a sütid!

Dominika írta...

Ez nagyon tetszik, fele adaggal el is készítem, sajnos a szilvát a családban csak én szeretem.

Éva írta...

Timi örülök hogy tetszik!
Marti Martinelli való igaz nagyon jó volt. Köszi!
Dominika örülök hogy tetszik, remélem ízleni fog? Egészségedre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...