2014. augusztus 17., vasárnap

Cifra kalács

Gabriellánál mikor megláttam egyből arra gondoltam ezt nekem is meg kell kóstolnom.Kicsit változtattam rajta, nagyon finom! Köszi a receptet.
                             
Itt még egészben...                 
itt már kóstolásra készen!
Hozzávalók:tésztához: 40 dkg. liszt, 0,7 dl langyos tej, 150 g natúr joghurt, 1 db tojás, csipet só, 4 púpozott ek. kristálycukor, 5 dkg. margarin, 2,5 dkg élesztő/3 dkg. helyett/, + 1,5 ek. kakaópor és 1/2 ek. fahéj 1-2 ek. tej, /itt is változtattam/, tetejére: 1 tojássárgája, 1 ek. cukor, 1 tk. tej.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit  a megszokott módon bedagasztottam majd hagytam meleg helyen duplájára kelni. Ezután kicsit átgyúrtam a tésztát kétfelé vettem és az egyik felébe beledolgoztam a kakaópor-fahéj-tej keveréket . A világos és a barna tésztát is kétfelé vettem egyenként kinyújtottam és  egyik világos tésztára rápakoltam a barnát  felgöngyöltem . A másik két  kinyújtott  tésztával szintén így csináltam azt is felgöngyöltem  A két tésztarudat összetekertem és
margarinnal kikent meglisztezett formába tettem ahol még 10' pihentettem.  A tojássárgája cukor és tej keverékével megkentem a tésztát és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 30' sütöttem. Mikor kivettem törlővel letakartam még 5'  ezután borítottam ki tálcára. Vártam -vártam majd nekiláttam és  behabzsoltam  egy kis szeletkét:-))
Ui :Amit változtattam : élesztőt kevesebbet tettem, kakaó mellé fahéjat tettem.A sütés Gabinál 180 fokon történt, az én sütőm 200 süt jól:)
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

De jó, hogy megsütötted, örülök. :) Olyan finom ez a kalács. Szépséges nálad is, a kóstolásra várva fotódnál látszik, milyen puha, foszlós...

Okki írta...

Nagyon szép lett a kalács, és látszik rajta hogy milyen finom. :)

Éva írta...

Gabriella én köszönöm ezt a nagyon finom kalácsot!
Okki köszi, nagyon finom!