2014. augusztus 16., szombat

Szilvás-túrós lepény

                                                                         
                                                                        
Hozzávalók:25 dkg liszt, 25 dkg. túró, 15 dkg margarin, 20 dkg. porcukor, 4 db tojás, kis pohár tejföl, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, tetejére: 12 db. szilva, 3 ek cukor, 1 mk. fahéj. 
🌼
Elkészítése: A margarint  kikevertem  a cukorral, hozzátettem az áttört túrót , citrom héját  vaníliás cukrot és egyesével a tojásokat. Jól összekevertem majd  bele öntöttem a tejfölt amivel szintén elkevertem végül a lisztet forgattam bele amivel szintén összekevertem. Kis méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem ebbe öntöttem a masszát majd a megmosott magjától megpucolt és cikkekre vágott szilvával beraktam a tésztát úgy hogy a szilva héja kerüljön a tésztára. Végül a cukorral elkevert fahéjjal beszórtam a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem. Nagyon finom!
forrás: innen  
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon jól hangzik ez a recept! köszönöm!!! :o)

Marti M írta...

Szilvást többször is készítettem, de így, tehéntúróval még nem. De nagyon finom lehet, mert minden kedvemre való benne :)
Szép lett a sütid!

Dominika írta...

Ez nagyon tetszik, fele adaggal el is készítem, sajnos a szilvát a családban csak én szeretem.

Éva írta...

Timi örülök hogy tetszik!
Marti Martinelli való igaz nagyon jó volt. Köszi!
Dominika örülök hogy tetszik, remélem ízleni fog? Egészségedre!