2014. szeptember 29., hétfő

Diós lapok

                                                                            
Hozzávalók:/fél adag amit leírok/ Tészta:7,5 dkg liszt, 7,5 dkg búzadara, 1/2 mk. sütőpor, 3 dkg. porcukor, 7,5 dkg. margarin, 2 ek tej, csipet só.Töltelék: 3-4 dkg. darált dió, 1,5 dkg. cukor, 1/2 mk. fahéj, 1 ek tej.
Elkészítése: Tészta hozzávalóit összegyúrtam és 1/2 órára hűtőbe tettem. Összekevertem a tölteléket. A tésztából diónyi nagyságú  darabokat téptem és gombócokat formáltam tenyeremmel majd ellapítottam és közepébe tettem a töltelékből. A tészta széleit ráhajtottam és ismét gombócokká formáltam majd szétlapítottam és így tettem a tepsibe. Mikor az egésszel elkészültem  pohár aljával kicsit megnyomtam a tetejét. Forró sütőbe tettem majd mérsékelten a hőfokot és halványra sütöttem / 200 fokon sütöttem 15'/

3 megjegyzés:

Csigabige írta...

Húh, ez aztán fincsi lehet! Szeretem a diós édességeket :)

Okki írta...

Ezek a kis korongok nagyon kívánatosak, dióval töltve nagyon finom lehet. :)

Éva írta...

Csigabige finom és annyira egyszerű elkészíteni.
Okki köszi valóban finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...