2014. szeptember 27., szombat

Gerinces mézes "Ízőrzők" Kalaznó

                                                                                 

Hozzávalók: /1 őzgerinc formához/: 2 db tojás, 4 dkg. cukor, 8 dkg. méz, 8 dkg. liszt, 1/2 mk. szódabikarbóna, 1/2 mk fahéj, szegfűszeg, pici rumaroma, Ízesítésnek: 3 dkg aszalt szilva, 3 dkg. étcsokoládé feldarabolva, 3 dkg zselés cukor/ezt kandírozott cukros narancs és citromhéjjal helyettesítettem/, 3 dkg. darabolt dió mindezekhez még 1 ek liszt. A forma kenéséhez vaj és liszt.
Elkészítése:  Tojást szétválasztottam. A tojás fehérjét kemény habbá vertem hozzá tettem a cukrot és ebből a masszából 1 evőkanállal kivettem amit a sárgájához tettem . Elkevertem majd bele tettem a mézet és ezt a keveréket tettem apránként a felvert fehérjéhez. A lisztbe tettem a fahéjat a szegfűszeget és szódabikarbónát  amit  a tojásos masszával  kevés rumaromával  és a liszttel összekevert  ízesítőkkel  jól kikevertem és az előzőleg kivajazott liszttel beszórt formába öntöttem.  Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.

3 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon finom lehet! Igazi karácsonyi különlegessség, így el is mentem! Köszi! :o)

marisz57 írta...

Nekem is a karácsony jutott eszembe erről a sütiről.

Éva írta...

Timi nagyon finom . Nekem is volt eszembe hogy akár karácsonyra is jó lenne!
marisz57 köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...