2014. szeptember 17., szerda

Kis torta ősz gyümölcseivel SAD.26.fordulójára!

Szeretem ezt a blogjátékot ! Sok fordulóban  indultam és a 12. háziasszonya lehettem ! Most Pitelány ennek a fordulónak a  rendezője:-)
                                                                               

                                                                              
Hozzávalók: 3 tojásos piskóta /ami jelen esetben kissé "sebesült" lett mivel a liszt adagot elrontottam így kisebb lett szegény/, Krém: 2 dl tej, 1/2 cs. tejszínes puding, 5 dkg mascarpone amit házilag készítettem, 2 evőkanál cukor, gyümölcsök: körte, alma, szilva , szőlő.  Házi  fondant dísznek.
Elkészítése: Piskótát megsütöttem mikor teljesen kihűlt akkor készítettem el a krémet. Ehhez a pudingot elkevertem kevés tejjel, a többi tejet a cukorral feltettem főni majd összekevertem és hagytam  besűrűsödni. Levettem a tűzhelyről és hozzákevertem a házilag készített krémsajtot/mascarpone/. Ezzel a krémmel kentem be a torta tetejét. A gyümölcsöket megmostam  lecsöpögtettem és rápakoltam a krémre. Kevés időre betettem a hűtőbe. Körben  a marcipánból készült figurákkal díszítettem amit pici krémmel rögzítettem a piskótához.

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Jaj de szép lett a kis tortád! Biztosan nagyon finom is, főleg a házi mascarponéval....
Én is csak ritkán veszek, szerintem is nagyon drága az ízéhez képest.

Okki írta...

Milyen szép színes, igazi őszies torta. :)

Névtelen írta...

Hát,hűűűűűűűűű!Nagyon mutatós torta!
Szeretem,hogy mindentoly nagy örömmel készítesz!Elkezdtem nézni a tv-ben az új főzőműsort amit roppant arrogánsnak és idegesítőnek tartok.Most még szívesebben térek be a te kedves - meleg nagymama ölelésű-barátságos konyhádba ♥

Csigabige írta...

Nagyon szép tortát készítettél! Tetszik! :)

Éva írta...

Katalin köszi, a krém és a gyümölcs együtt nagyon finom!
Okki köszönöm!
Emőke köszi! Nem nézem ezt az új műsort, de általában nekem az nem tetszik az ilyen főzős műsorban hogy csak kapkodnak. Nagyon kedves vagy szívesen látlak bármikor !
Csigabige köszönöm!