2014. szeptember 23., kedd

Krumplis sajtos pite " Gasztroangyal"

                                                                             



Hozzávalók: tészta: /Eredeti / 25 dkg vaj, 35-40 dkg liszt, 3 tojás sárgája, késhegynyi sütőpor, só, kevés víz.  töltelék: 1/ 2 kg krumpli, 25-30 dkg reszelt sajt, 1 nagy pohár tejföl, újhagyma.
Elkészítése:  A tészta hozzávalóit összegyúrtam és vajazott lisztezett pite formába tettem. A krumplit  megmostam  és héjával együtt megfőztem. Mikor kihűlt megpucoltam és felkarikáztam. A tésztát olvasztott vajjal lekentem és egy sor krumplit tettem rá majd felkarikázott újhagymát/ mehet a zöldje is/  erre szórtam reszelt sajtot majd krumpli ismét hagyma - sajt  és a tetejére öntöttem a tejfölt. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.
Ui: Recept hozzávalóit  kicsit csökkentettem  : tészta:  20 dkg vaj, 30 dkg liszt és 2 tojás sárgájával készítettem, töltelék: 3 közepes nagyságú krumpli ,20 dkg sajt,3 db újhagyma  és  1 kis doboz tejföl amit felhasználtam .  Nagyon finom volt és nagyon laktató! Akár ebédre is nagyon megfelelő  kis könnyű leves után!

6 megjegyzés:

Monika írta...

Hm,de finomság!!!!!! Jobb a szemed??

Névtelen írta...

Ez "egytálétel"-nek is kiváló!
Biztosan nagyon finom♥

Éva írta...

Örülök Mamka hogy tetszik! Köszi az érdeklődésedet, foltot már nem látok viszont akkor lesz igazán jó a szemem ha megfelelő szemüveget kapok végre! Október 1-én kell ismét menni kontrollra remélem akkor már megkapom a szememnek megfelelő dioptriás receptet. Ez csupán egy recept lesz de remélem utána 2-3 hét múlva már tisztán látom a világot:-))

Nagymamis írta...

De jóóóó.....ma este kipróbálom. Mindig találok nálad valami ötletet, valami finomságot....köszönöm szépen!

Éva írta...

Nagymamis örülök hogy tetszik, egészségetekre!

Csilla írta...

Ez nagyon jól hangzik!! Mentettem, köszönöm!! :)