2014. október 18., szombat

Fahéjas-mézes puszedli

                                                                             
Hozzávalók:22,5 dkg. liszt, 12,5 dkg porcukor, 2 db tojás, 10 dkg. olvasztott méz, 1 tk szódabikarbóna, késhegynyi fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 dkg. vaj/margarin, kenéshez: kisebb tojásfehérje,  10 dkg. porcukor és ehhez is kevés fahéj. 
🌸
Elkészítése: A mézet felmelegítettem  levettem a tűzhelyről és beletettem a margarint  elkevertem benne. Mikor már kihűlt a mézes margarinos keverék akkor tettem hozzá a fahéjat és reszelt citromhéjat. Elkevertem és hozzátettem a porcukrot amivel szintén összekevertem . A liszthez tettem a szódabikarbónát elvegyítettem majd bele öntöttem  a mézes keveréket és a tojást. Kézzel összegyúrtam és kis diónyi gombócokat formáltam belőle amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam Előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Még sült a tészta addig kikevertem a tojásfehérjét a porcukor és fahéj keverékével majd a forró sütemény tetejét ezzel kentem be.  Apró színes cukrot szórtam rá. Nagyon finom puha a tészta!   Ha legközelebb készítem teszek bele mézes fűszerkeveréket is , bár akkor már nem valós a neve?:-)) 
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Csigabige írta...

Húh, ez nagyon finom lehet! Szeretem a mézes puszedlit! Viszem is a receptet! :)

G.Marta írta...

Évikém van mézes nyújtófám, de receptem nincs. Lassan már gondolni kell a karácsonyi ajándékokra. Nem tudnál segíteni kipróbált ilyen recepttel. Azt tudom, hogy más tésztája van, hogy a minták megmaradjanak.
Köszi előre is!!

Éva írta...

Csigabige ha szereted a mézest akkor ez neked való éppen:-))Egészségetekre!
Mártika sajnos nem tudok segíteni hallani hallottam már hogy van ilyen nyújtófa de még nem használtam. Nem tudom ismered-e a Moha blogot majd a linket beteszem ide és nézzél szét nála. Ha megkérdezed tőle biztos segít nagyon aranyos és ügyes!

Éva írta...

http://www.mohakonyha.hu/2014/10/moha-konyha-mezeskalacs-keszito.html Mártika ez a link nézelődjél !