2014. október 15., szerda

Mogyorókrémes csavart csiga VKF.67.fordulójára!

A mostani forduló háziasszonya Okki  kérése volt hogy kelt tésztás finomságot készítsünk ! Nagyon szeretem és gyakran készítek  akár buktát vagy kalácsot . Kenyér, kifli , zsemle  szintén gyakran terítékre kerül  konyhámban!
                                                                           
Hozzávalók:  25 dkg liszt, 1,3 dkg. élesztő, 1,5 dl tej, 1 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 1,5 ek olaj , pici só.Tölteléknek 3 ek mogyorókrém.
Elkészítése:  Liszt közepébe mélyedést csináltam amibe kevés langyos tejet  cukrot és elmorzsolt élesztőt tettem hagytam felfutni. Ezután a többi hozzávalót is hozzátéve bedagasztottam letakarva langyos helyen 1 órát pihentettem a tésztát.  Gyúródeszkára téve a tésztát kicsit átgyúrtam majd kinyújtottam vékonyra  ezután a tészta felét megkentem a nutellával  és a simán maradt tésztarészt ráfordítottam kicsit lenyomogattam. Éles késsel 2 cm. széles csíkokat vágtam a tésztát kicsit megcsavartam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  csigaformában. 15 ' hagytam pihenni majd tojássárgájával megkentem és előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem.
Ui: Kelt tésztát mivel már sokat sütöttem most viszont különlegeset szerettem volna ezért nézelődtem  és kedvenc  oldalamon  találtam ezt a receptet kicsi változtatással készítettem el.Nagyon  finom !
                                                                            
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Évikém én nem győzök nyelni a sok finomságod láttán,de komolyan!
Sajnos már nem élnek a nagyszüleim,de jól emlékszem dolgos kezeikre,amikor jöttek az unokák,vagy valamelyik gyerekük,azt ők meghálálták a finom ételekkel,süteményekkel.Mi olyan felhőtlenül lubickoltunk ebben az érzésben olyan természetes volt és megnyugtató.Most nagyon hiányoznak....
szóval mikor feltálalsz a blogodra valami édesen illatozót,mindig ezek az idők jutnak eszembe és az,hogy Te is ilyen jó nagymama vagy,köszönöm,Évi!♥

Éva írta...

Emőke nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat! Egészen meghatódom. Nagyon jó lenne megélni azt mikor az én unokáim így éreznek ! (Lányaim most azt mondanák :" Anyuci hol marad a pozitív gondolkodás?")

Okki írta...

Köszönöm, hogy játszol Éva! :)
Nagyon szép és finom csigákat készítettél!

Éva írta...

Okki köszi!