2014. október 11., szombat

Vegetariánus rakott zöldbab

Akár hiszitek , akár nem az idén  friss zöldbabot nem vettem. Kimaradt  valahogy, és  csodák csodája  mai napon/okt..10/ akitől szoktam általában zöldséget, tojást venni egy zacskó (1 kg.)  zöldbab árválkodott nála. Az ára is elfogadható volt és nagyon finom gyenge bab. Feléből egyből  tudtam mit fogok készíteni a másik feléből pedig holnap finom főzeléket.
                                                                             
Hozzávalók:  1/2 kg zöldbab, 10 dkg. rizs, ételízesítő, őrölt bors, margarin, 1 db tojás, 1,5 dl tejföl. 
🌻
Elkészítése:  A babot megpucoltam feldaraboltam és ételízesítővel  ízesített vízben megfőztem, majd leszűrtem. A rizst kevés olajon megpirítottam majd felöntöttem vízzel  amibe tettem ételízesítőt és kevés őrölt borsot. Mikor már főtt a víz  akkor levettem a tűzhelyről és fedővel letakarva hagytam megpuhulni. Jénait margarinnal kikentem és ebbe öntöttem a megfőtt bab felét  rákanalaztam a megpuhult rizst és betakartam a  bab másik felével. A tejfölbe kevertem a tojást pici sót és ezt öntöttem a babra. Volt kevés sajtom ezt is ráreszeltem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom  volt!
Ui: Napilap receptje ! Érdekes volt mikor fotóztam  férjuram nézte-nézte  majd mikor ettem és ismét szedtem  azt mondja :" azt kéne lefotózni ahogy eszed :-))   Ő maradt a krumplis tésztánál!
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Csigabige írta...

Húh, ez fincsi lehet! Kipróbálós recept! :)

ivetabt írta...

Ez nagyon érdekes recept, nem láttam még sehol. Ki fogom próbálni :-)

Verus írta...

Jól hangzik, szerintem a gyerekeimnek tetszene, ők kevésbé húsosak mint én:)

Gerdi írta...

Nagyon szeretem a zöldbabot, minden formában. Szerintem én is szedtem volna még belőle:-)

Éva írta...

Csigabige érdemes kipróbálni finom!
superwomanatwork örülök hogy teszik, egészségetekre!
Verus érdemes kipróbálni mert finom! Van mikor nekem is jobban ízlik a hús nélküli étel.
Gerdi szerintem akkor ez is ízlene biztos! Sőt, lehet hogy együtt megettük volna az egészet bár nem volt sok az egész:-))