2014. október 29., szerda

Zebrakalács

                                                                           
Hozzávalók:/30 cm hosszú/ 35 dkg. liszt, csipet só, 3 ek cukor, 0,8 dl olaj, 1,5 dkg élesztő, 1,5 ek kakaópor, langyos tej/ ez kb. 1,5 dl/, 1 db tojás a nyers tészta lekenéséhez  és 3 dkg olvasztott margarin a kisült tészta kenéséhez
Elkészítése: (régi receptes újságban találtam  úgy készítettem ahogy ott leírták) A hozzávalókat megfeleztem külön-külön edénybe tettem  csupán az élesztőt  kelesztettem egybe majd vettem kétfelé . Külön bedagasztottam mindkét tésztát és egyenként kinyújtottam téglalap alakúra. A barna tésztára tettem a világosat majd feltekertem  és  sütőformába tettem/ kenyérsütő/ szerintem sima tepsibe is jó. Letakarva hagytam pihenni 1 órát. Ezután a felvert tojással megkentem és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 30' sütöttem. Mikor kivettem a  formából  a megsült kalácsot olvasztott margarinnal kentem át.

5 megjegyzés:

Lívia írta...

Jól néz ki és biztos, hogy finom is. Szeretjük az ilyen egyszerű, de nagyszerű sütiket.

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki! Jók is a régi receptek :)

teller-cake írta...

Ez megint nagyon tetszik, feldobná a mi terített asztalunkat is reggel vagy este. :-)

Éva írta...

Lívia nagyon finom volt, azért próbáltam ki én is mert egyszerű kis kalács!
Csigabige köszönöm!
teller-cake ha szóltál volna előre akkor estére küldtem volna :-))

Nea írta...

Látszik a képen mennyire foszlós a tésztája. Habos kakaóval, teavajjal ellenállhatatlanul finom tud lenni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...