2014. november 10., hétfő

Diós-fahéjas tekercs

Boltunkban csodáltam/ venni nem vettem / rá erre a péksüteményre/vagyis ehhez hasonló/.   Ma elkészítettem  ahogy én megálmodtam az elnevezés is tőlem ered :-)
                                                                         
Hozzávalók: 25 dkg liszt, csipet só, 1,5 ek cukor, 1 felvert tojás fele, 1,5 dl langyos tej, 1 dkg élesztő, 2,5 dkg. olvasztott vaj. Tészta kenéséhez olvasztott vaj szórásra darált dió, kristálycukor, fahéj.
Elkészítése:  A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztottam  amit 3/4 órát pihentettem. Ezután a tésztát átgyúrtam és három részre/lehet több részre is venni akkor kisebbek lesznek/ szedtem amit egyenként rúdnak sodortam.  A rudat  olvasztott vajjal megkentem és beszórtam a dió-fahéj-cukor keverékével. Ezután olyan technikával mint a császárzsemlét  összetekertem. Mindhárom  tésztával mikor elkészültem sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. 15' pihentettem közben előmelegítettem a sütőt.  200 fokon 20' sütöttem. Annyira finom foszlós lett a tésztája  és a dió-fahéj  nagyon finom!!

6 megjegyzés:

Timi írta...

A dió is, a fahéj is nagy kedvenc nálunk így ez a süti is az lesz! :o)
Köszönöm a receptet!

Névtelen írta...

Egyszer készítettél már valami hasonlót,igaz?
Én ezt meg fogom csinálni,annyira köszönöm,Éva!Csudaklassz!

Éva írta...

Timi örülök hogy itt vagy, már hiányoltalak gondolatban! Örülök hogy tetszik nagyon finom érdemes kipróbálnod!Egészségetekre!
Emőke jól emlékszel hasonló volt a tésztája csupán a formázás volt más.Érdemes kipróbálni mert nagyon finom ! Egészségetekre! Ahogy írtam is lehet több darabra vágni a tésztát akkor jut a család minden tagjának:-))

Okki írta...

Szépen megformáztad, csinos kis péksütik lettek. Semmi kétségem, hogy nagyon finom, hisz dió-fahéj páros az egyik legjobb. :)

Vicuska írta...

Mennyei!

Bridge írta...

Biztosan nagyon finom lehet. A kelt tésztás VKF-be is mehetett volna, mert még mutatós is.