2015. január 4., vasárnap

Csipetke tészta házilag

Nagyon finom és sokkal olcsóbb levesbe való tészta  akár zöldséglevesbe vagy fehér bablevesbe!
                                                                          
Hozzávaló és elkészítése:  Mindössze 1 db tojás  pici só és annyi liszt amennyitől jó kemény lesz a tészta ha összegyúrjuk. Ezután az összegyúrt tésztát kicsit ellapítom  a bal kezembe veszem és a jobb kezemmel két újjal csipegetem és közben sodrom a tésztát. Lisztes  tányérra , tálcára szórom és ott hagyom szikkadni. Mikor már jól kiszikkadt akkor teszem zacskóba. Ez a mennyiség elég lesz kétszeri főzésre !
Sok sikert!

4 megjegyzés:

Bridge írta...

No, legalább végre pontosan le van írva valahol ez a csipetke dolog... :) Tök jó. Köszi.

Bridge írta...

Mármint nem a mennyiségekre értem, bocs. Csak aki mondta, hogy csinálja, azt kifelejtette, hogy lisztezett tálon megszárítja. Ezért nem értettem, mi a nagy különbség a galuska, meg e között az állagon kívül.

Lívia írta...

Én évtizedek óta csipetkét készítek a bablevesbe és most is az év végén készített lencselevesbe is. Nem szoktam megszárítani, frissen készítem minden alkalommal és külön főzöm ki sós vízben, mert ha nem fogy el a leves, akkor ha benne van, akkor elázik. De ez minden levesbe való tésztára vonatkozik. Nem beszélve arról, hogy így mindenki annyit tesz a levesébe amennyit szeret.

Éva írta...

Bridge örülök hogy segíthettem!Köszi!
Lívia a bablevesbe szoktam én is csipetkét készíteni de van mikor kis kocka tésztát használok. Általában csak a húslevesbe főzöm külön ki a tésztát, a többi tésztás levesbe belefőzöm.