2015. január 2., péntek

Gombás-csirkemáj tarhonyával

                                                                                    
Hozzávalók: 5 db csirkemáj, 15 dkg. gomba, olaj,  1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál lecsó, fűszerek: só, őrölt bors, csípős paprika, pirospaprika, 1 mk. majoránna, 1 mk. oregáno. Köretnek tarhonya
Elkészítése:  Májat megmostam/ szívet levágtam eltettem mélyhűtőbe  jó lesz levesbe/ feldaraboltam. A gombát megtisztítás után szintén feldaraboltam. Olajat megmelegítettem  hozzá tettem a megtisztított felkockázott vöröshagymát és fokhagymát kicsit dinszteltem . Ezután tettem hozzá a lecsót és a feldarabolt májat és gombát fűszereztem  egészen kevés vizet öntöttem hozzá és fedő alatt pároltam.Mikor már puha volt a máj  fedőt levettem és készre főztem.  Közben megpirítottam olajon a tarhonyát majd felöntöttem dupla mennyiségű  vízzel  sót és kevés borsot  szoktam hozzá tenni  mikor már forrt akkor lefedtem és a gázt elzártam alatta így párában puhul meg  ez kb. 15'.

2 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon boldog új évet kívánok! Minden jót az új esztendőben! :)

Éva írta...

Okki nagyon szépen köszönöm! Viszont kívánok minden jót és szépet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...