2015. január 5., hétfő

Diós- citromos keksz

Gabriella karácsonyi kekszét készítettem el , karácsonykor ajándékba kapott keksznyomóval amit alig vártam hogy kipróbálhassak !
                                                                             
Hozzávalók: 20 dkg. liszt, 10 dkg. darált dió, 10 dkg. margarin, 7 dkg. porcukor, 1/2 cs vaníliacukor, 1 db tojássárgája, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrtam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap vékonyra kinyújtottam és  a keksznyomóval   mintáztam majd egy pohárral kivágtam a tésztát. Sütőpapírral borított tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem.
(Keksznyomót először használtam , eddig villával és klopfolóval mintáztam  . A keksznyomó használatát és a technikáját  még gyakorolnom kell:-)) Nagyon finom a keksz!

5 megjegyzés:

Nea írta...

Nagyon klasszak lettek a kekszek, a diótól pedig jó aromásak ízűek is. Jó ez a keksz mintázó, nekem is be kellene szerezni egyet.

ivetabt írta...

Egyszer készítettem már hasonlót, de talán túl sok lehetett a dió és nehezen állt össze. Mindenesetre köszi a jó receptet, ki fogom próbálni. Sütipecsétet nagyon szívesen használok. Van egy, amelyik fából készült s vagy egy, amelyiken 4 szilikon mintát lehet válogatni. Ez utóbbi jobban dolgozik.

Éva írta...

Nea eléggé nehezen áll össze de végül én győztem:-) Gabriella úgy írta a receptben hogy ha nehezen áll össze pici vizet lehet bele tenni.
superwomanatwork örülök hogy ihletet kaptál. Nekem eddig nem volt sütipecsétem, megoldottam azért. Most egy fa de szilikon a mintája pecsétet kaptam gyakrabban fogom lisztbe mártani mert kicsit ragadt.

Hankka írta...

Boldog Új Évet! :) Nagyon szép kekszeket sütöttél, és ebben az ízkombinációban nagyon finomak is lehettek! :)

Éva írta...

Hankka nagyon szépen köszönöm és viszont kívánok minden jót és szépet Nektek is! Köszi!