2015. február 26., csütörtök

Ropogós sós kréker

                                                                                   
Hozzávalók: /kis adagból sütöttem/: 15 dkg. liszt, 6 dkg. margarin, 1 db tojás/sárgája tésztába fehérje kenni/, 2 evőkanál tejföl, 1,5 tk. só, 1 mk. őrölt bors, tészta tetejére: köménymag, szezámmag.
Elkészítése:  Lisztet a margarinnal elmorzsoltam   a többi hozzávalóval tésztát gyúrtam. Sütőpapírt levágtam amit a tepsibe akartam tenni nyújtódeszkára tettem és a tésztát ezen nyújtottam ki jó vékonyra. Óvatosan áttettem a tepsibe majd megkentem a tészta tetejét a tojásfehérjével amibe pici sót tettem  ezután derelyevágóval felvágtam a tésztát apró kis kockákra és megszórtam a tészta felét köménymaggal a másik felét szezámmaggal. Előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta  széttördeltem a vágások mentén. Nagyon finom!
A receptet innen hoztam!

4 megjegyzés:

Okki írta...

Sósból sosem elég .... jöhet pár darab belőle. :)

Melinda Sásdi írta...

A nagymamámnak is volt egy hasonló keksze,de sajnos a receptet magával vitte a sírba. :(
Biztos ki fogom próbálni,mert inkább ilyen nasi, mint a bolti. :D

Jocsi írta...

Ma ilyet sütöttem, finom lett, köszönet a receptért.:)

Éva írta...

Okki ha legközelebb sütök küldök:-)
Melinda Sásdi örülök hogy hasznát veszed a receptemnek, egészségetekre!
Jocsi üdvözöllek! Örülök hogy elkészítetted és még ízlett is! Egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...