2015. március 18., szerda

Csokis-fahéjas pöfeteg

Egyik évben  ez a sütemény nagy kedvenc volt a blogokon, gyakran lehetett vele találkozni. Nálam is megtalálható: kókuszos, citromos, fehér-csokoládés ez mind olyan ízesítés amit kedvelek. Most pedig jöjjön még egy kedvenc ízzel ez pedig a fahéj!
                                                                           

Hozzávalók:
5 dkg puha vaj/margarin
5 dkg cukor
1 db  tojás
10 dkg. tejcsokoládé
12,5 dkg liszt
1 evőkanál tej
1/2 cs vaníliacukor
1/2 cs sütőpor
1 kk fahéj
porcukor a hempergetéshez
🌸
Elkészítése: Margarint kikevertem a cukorral és a tojással, hozzáadtam a gőz fölött megolvasztott csokoládét. Belekevertem a fahéjat,  sütőport,  tejet és a vaníliás  cukrot ,majd a lisztet. Az így elkészített masszát hűtőbe tettem /jobb ha több időre tesszük be/ nekem 5 órát csücsült a hidegen:-)) Hűtőből kivéve diónyi golyókat gömbölyítettem belőle, és megforgattam porcukorba. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam kicsit távolabb egymástól és 180 fokon 13' sütöttem.Nagyon finom!
Ui: Az előzőek is nagyon finomak voltak, talán annak állagára már nem emlékszem annyira, de ez most nagyon finom könnyű a tésztája  puha!!
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm, Évi! csudaklassz, szép,nagyon használható a recept, a fahéj meg hmmmmmmmmm♥ Éva, ha nagyon szépen megkérlek, egyszer ha időd engedi készítesz egy fényképes tutorialt a gőz fölött olvasztásról? Nekem az " mumus" egyszer sikerült, többször odasült .........

Éva írta...

Emőke örülök hogy tetszik! Ígérem hogy legközelebb készítek fotókat és külön egy bejegyzésben leírom !Türelmedet kérem addig!

Timi írta...

A fahéjas dolgok nálunk is nagy kedvencek! Így ez a recept is felkerül a listámra! :o)

teller-cake írta...

De jó! Én a citromos-kókuszosat készítettem el nagy sikerrel itthon, de a csokissal felsültem... nem sikerült. :-( Azóta sem próbálkoztam vele, de ez a fahéjas........ :-)

Csigabige írta...

Nagyszerű ízkombinációt hoztál létre! Tetszik! :)

Éva írta...

Timi örülök hogy a fahéj kedvencetek, nagyon szeretem én is már a kávémba is szoktam picit tenni. Egyszer próbáld ki nagyon finom!
teller-cake citromos ,kókuszos,csokis igen finom de ez is megérdemel a próbát!:)
Csigabige köszi!