2015. március 11., szerda

Joghurtos gyümölcslé /házilag

Házilag már készítettem joghurtot  ami nagyon finom lett  , majd később poharas desszertként is kipróbáltam ami szintén jó lett.  Most  egy gyümölcsös változatot készítettem, gondoltam felhasználom  kevés megmaradt amaréna és befőtt meggyet !
                                                                               

Hozzávalók:
1 liter házi tej
2 evőkanál élőflórás joghurt
meggybefőtt
*
Elkészítése:Tejet felmelegítettem(nem kell főzni) tűzhelyről levettem és beletettem a joghurtot  összekevertem jól. (A meggyet botmixer/ennek hiányában villával is összelehet nyomni/ segítségével pépesítettem) Most a langyos joghurtos tej  mennyiség felét külön üvegekbe tettem ez jó lesz másra felhasználni pld habarásra. A másik részéhez öntöttem a pépesített meggyet és elkevertem majd kis üvegekbe öntöttem. Kisebb tepsibe pakoltam az üvegeket a sütőt előmelegítettem csupán alacsony hőfokra és betettem  ide pihenni 2 óra hosszára . Nem hagytam végig bekapcsolva a sütőt bekapcsolástól számítva kb. 1/2 óra múlva kikapcsoltam mivel a sütő így is tartotta a hőt. Ezután hűtőbe pakoltam ahol kellő hőfok elérése után jöhetett a kóstoló!( Mielőtt megkóstoltam volna a gyümölcsös joghurtot leszűrtem!)
 Nagyon finom! (Szerintem bármilyen befőttel elkészíthető!) Gyümölcs mennyisége ízlés szerint , nekem most  az 1  liter tejhez csupán 1 dl-es pohár gyümölcs volt!

3 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Tudom, hogy nagyon ritkán írok, azonban annál gyakrabban látogatlak és készítem a fonomságaidat!

Monika írta...

zseniális!!!!!!Én mostanában lekvárral ízesítettem a joghurtot,a befőtt hamar elfogy.:)

Bridge írta...

Gondolom ha nem szűröd le, akkor a drágább, gyümölcsdarabos joghurtot kapod. :)