2015. április 25., szombat

Konyhám vésztartalékai :)

Praktikáim közt biztos említettem már azokat a  számomra fontos de szerintem másnak is  sokat érő tartalék kellékeket ami bármikor jól jön ! Általában  hűtőben mindig tartok tejfölt, fóliába csomagolt élesztőt. Mélyhűtőben feldarabolt fagyasztott zöldséget, petrezselymet. Liszt mennyiségére odafigyelek hogy soha ne legyen üres. Krumpli ha nem is sok de 1-2 kg  legyen itthon. Tartósított tejet használok mivel csupán sütéshez használom és ha sima tejet vennék, tapasztaltam  hogy már a második felhasználásra megsavanyodott. Tojás is fontos  ezért annak is általában hűtőben lenni kell!
Mindezek amiket most  felsoroltam mind olyan alapanyag amiből bármikor lehet ételt készíteni. Ha krumpli van itthon akkor már éhezni nem lehet !(Paprikás-krumpli, krumplis tészta, tócsni, rántott krumpli, hagymás krumpli ,stb.) Ha elfogyott a kenyér, vagy nincs nyitva a bolt lehet sütni kenyeret. Van tojás lehet tojásos tésztát készíteni. Van  itthon tej  tojás , lehet finom palacsintát  csinálni. Fagyasztott zöldségeket fellehet használni finom levest készíteni belőle,  ajánlom hogy először megdinsztelni a fagyos zöldséget és csak ezután felönteni vízzel!
- Csupán saját tapasztalatból merítettem ezeket az ötleteket és adom közre mert  nekem  jószolgálatot tettek már ezidáig is!
                                                                               

2 megjegyzés:

Lívia írta...

Ezek az alapanyagok nálam is megtalálhatók a hűtőben, mélyhűtőben, és figyelek arra, hogy soha ne fogyjon ki. Tegnap pl. palacsintát sütöttem az általam főzött szilvalekvár került bele. Semmit nem kellett hozzá vennem, mert minden volt otthon.

teller-cake írta...

Hasznos kis bejegyzés, és minden szava igaz. Megpróbálom én is ezek alapján fenntartani a konyhai alapkészletemet. :-)