2015. április 26., vasárnap

Kekszes cappuccinos golyók/sütés nélkül/

Ez  a recept már kapucsínós szelet formában blogomon szerepel ami nagyon ízlett. Most  gondoltam egy merészet és begolyóztam:-)) (Kevés darált kekszem volt így csupán fél adagból készítettem azt írom le!)
                                                                         
Hozzávalók:
1 dl tej
12,5 dkg margarin
12,5  dkg cukor
2 evőkanál cappuccinopor/ volt még házilag készített/
1 tk rumaroma
20 dkg darált keksz
bevonásra 10 dkg csokoládé 
*
Elkészítése:Hozzávalók közül a darált keksz kivételével az egészet edénybe tettem  felmelegítettem addig még a margarint teljesen elolvadt. Tűzhelyről levettem  akkor öntöttem hozzá a darált kekszet  jól összekevertem kicsit hagytam  hűlni majd golyókat készítettem belőle amit sütőpapírral kibélelt tálcára pakoltam. Gőz fölött megolvasztottam a csokoládét 2 evőkanál olajjal majd  két kanál  segítségével / az egyikbe tettem a másikkal merítettem rá a csokit) bevontam csokoládéval. Pár darab kimaradt azokat kókuszba forgattam.  Most először készítettem házilag fehér csokoládét mivel szerettem volna mintázni: több helyen olvasgattam az interneten végül mivel egészen kicsi mennyiségre volt szükségem  így készült: 2 evőkanál vízbe tettem 10 dkg cukrot és egy evőkanál margarint , ezeket melegítettem még elolvadt teljesen a margarin majd levettem a tűzhelyről  és belekevertem 3 evőkanál tejport  pár csepp citromlevet, rumaromát és vaníliacukrot.Visszatettem kicsit a tűzhelyre kevergettem  még egyneművé vált akkor levettem  hagytam kicsit hűlni  majd díszítettem vele a golyókat !
(Szerintem érdemes volt kipróbálnom ,  máskor is hasznát vehetem ! Kicsit nagyobb mennyiségben elkészítem majd és külön bejegyzésben leírom!)
                                                              Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: