2015. május 20., szerda

Vaníliafagylalt házilag/ fagyi-gép nélkül

Vaníliafagyit már  készítettem akkor egy más blogról  most  saját szakácskönyvemből  ez még olcsóbb is!
                                                                                 

Hozzávalók:
1/2 l tej
2 db tojás
10 dkg cukor
darabka vaníliarúd /vaníliacukor
*
Elkészítése: Edénybe öntöttem a tejet hozzátettem a vaníliarúd kikapart magját  a cukor felét   és feltettem főni. Az egész tojásokat a cukor másik felével  alaposan kikavartam. A tejet levettem a tűzhelyről  és a tojásos keveréket lassan csurgattam bele közben habverővel vertem, majd tűzhelyre visszatettem és ott folytattam a habverést miközben kicsit besűrűsödött. Ekkor levettem a tűzhelyről  még kicsit hűlt addig is vertem majd leszűrtem és hagytam teljesen kihűlni ezután  betettem a mélyhűtőbe.Pár alkalommal kivettem a hűtőből és átkevertem, másnap  szobahőmérsékleten hagytam  kicsit majd szedtem belőle kis tejszínt tettem hozzá és megállapíthattam hogy nagyon finom!

2 megjegyzés:

Okki írta...

A legfinomabbak a főzött fagyik.:) Bármikor jöhet, különösen ilyen melegben. ;)

Tiffanylda írta...

Az előttem szólóhoz csatlakoznék, nekem is ez a véleményem!:) Fincsi lehet! Gyakorlatilag egy madártej, hab nélkül.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...