2015. június 19., péntek

Paradicsomos káposzta Szakácsmustra 11. fordulójára!

Nagy izgalommal vártam hogy ennek a fordulónak akinek háziasszonya Vanilin  kit  is választ most nekünk ? Nagy örömömre ismét magyar szakács a kiválasztott  Ő pedig   Benke László  a  mindenki által ismert kedves Laci bácsi ! Könyvben  vagy újságban eddig még nem volt szerencsém receptjével találkozni, inkább TV műsorból ismerem  és  most interneten  keresgéltem receptjei között. Mivel nagyon szeretem a tésztát először azt választottam de később vettem észre ezt a paradicsomos káposztát ami megtetszett.
                                                                               

Hozzávalók:
50 dkg káposzta
5 dl paradicsomlé
5 dkg zsír
4 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma
ízlés szerint só
4 dkg cukor
feltétnek:
sült hús
*
Elkészítése: A káposztát apróra felvágtam  fazékba tettem  mellé tettem a megtisztított vöröshagymát /én felkockázva tettem a káposztához/ felöntöttem annyi vízzel ami ellepte kevés sót hozzátéve felfőztem. Ezután öntöttem hozzá a paradicsomlevet  ezután  rántást csináltam hozzá öntöttem   ízesítettem kevés cukorral és készre főztem. Tálalásnál sült húst tettem rá, nagyon finom volt! Annyira ízlett hogy bevallom kétszer szedtem és közben nosztalgiáztam mert nagyon-nagyon régen ettem ezt az ételt azt  még anyukám főzte !
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon szeretem, de még sosem főztem. Most adtál egy kis lendületet.

Okki írta...

Finom lehet ez a káposztás étel. :)

Lívia írta...

Nagyon elcsodálkoztam, hogy még nem főztél paradicsomos káposztát, pedig ez is egyszerű, olcsó és nagyszerű étel. Én gyakran készítem, mert szeretjük. Jó hozzá a fasírt, sült hús, és valamilyen rolád is.