2015. június 5., péntek

Répás-sajtkrémes csirkemell orsótésztával

                                                                                
Hozzávalók:
2 db nagyobb sárgarépa
2 evőkanál cukor
1-2 db babérlevél
50 dkg csirkemell
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
2 kiskanál mustár
2 db  Camping tömlős krémsajt
1 kiskanál liszt
tészta
*
Elkészítése: A húst apró csíkokra vágtam. Répát megtisztítottam és lereszeltem/reszelő durva fokán/. 
Magasabb falú edénybe tettem  a cukrot  és  világosbarnára karemellizáltam, majd ráöntöttem a reszelt répát  hozzátettem a babérlevelet és fedő alatt puhára pároltam. Egészen kevés vizet tettem hozzá  és alacsony hőfokon készítettem. A feldarabolt csirkemellet sóztam  borsoztam  és a répára tettem  a húst fehéredésig sütöttem. Ezután  ízesítettem a mustárral sajttal  a kiskanál liszthez öntöttem 1,5 dl vizet jól elkevertem és ezt is ráöntöttem a húsra az egészet jól elkevertem és  készre főztem! Ha sűrű lenne lehet még vizet tenni hozzá. A tésztát szokásos módon kifőztem  és a feltéttel tálaltam!
Nagyon finom volt!
                                                                             

5 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Jó ötletet adtál holnapra, köszi, kipróbálom!:)

teller-cake írta...

Izgalmas ízkombináció a répával. :-)

Tiffanylda írta...

Jelentem kipróbáltam, nagyon fincsi volt, mindenkinek ízlett!:) Köszönjük szépen, Éva!:)

Katalin írta...

Finom lehetett, szeretem a szaftos husikat orsótésztával, úgyhogy biztos ez is ízlene!

Éva írta...

Tiffanylda nagyon örülök hogy közben már elkészítetted és ízlett! Egészségetekre!
teller-cake nagyon finom egyszer próbáld ki!
Katalin nagyon finom vadas jellege van!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...