2015. július 2., csütörtök

Ízesített meggydzsem téli napokra

                                                                                

Hozzávalók:
1,5 kg meggy
35 dkg cukor
1 cs Dzsemfix 3:1
 tonkabab
*
Elkészítése: Fazékba öntöttem a kimagozott meggyet botmixer segítségével kicsit pürésítettem ráöntöttem   a cukrot, Dzsemfixet  és egészen pici  tonkababot reszeltem bele ezután  feltettem főni. Mikor felfőtt pár percig kevertem még  majd az előkészített üvegekbe kiszedtem  fóliával és üvegtetővel zártam le. Az üvegeket megfordítottam 5'-re majd vissza és hagytam teljesen kihűlni. Másnap  "csinosítgattam" és tettem helyükre!
Ui:Valamelyik receptes újságban olvastam ezzel az ízesítéssel és mivel jó régen tartogatom ezt a  fűszer különlegességet amit  egy  blogjátékon  nyertem, gondoltam itt az ideje hogy használjam is:)

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Én még nem hallottam erről a fűszerről, de biztosan finom lett a meggyel!

Mézeskalács írta...

Olyan régóta kíváncsi vagyok milyen íze lehet a tonkababnak. Ki kellene próbálni. Mihez tudnád hasonlítani?

Éva írta...

Katalin nagyon kellemes volt már az illata is !
Mézeskalács kellemes illata van és a mandulára hasonlít! Krémbe is használják én abba még nem tettem "Katuci konyhája" blogjátékán nyertem Ő gyakran használja ezt a fűszert krémekhez!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...