2015. július 7., kedd

Szezámos, kakukkfűves grissini

                                                                            
Hozzávalók:
25 dkg liszt
0,8 dl tej
0,8 dl víz
1,2 dkg élesztő
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál kakukkfű
tészta tetejére
1  db tojás
szezámmag
*
Elkészítése:Tejet és a vizet összeöntöttem meglangyosítottam  belemorzsoltam az élesztőt cukrot és kevés lisztet szórtam még bele és hagytam felfutni. A kimért liszthez öntöttem a megkelt élesztőt a többi hozzávalóval és bedagasztottam  letakarva hagytam 25' pihenni. Ezután enyhén lisztes deszkán a tésztát átgyúrtam és 1 cm vastag 20 cm széles téglalappá nyújtottam amit késsel ujjnyi széles csíkokra vágtam fel. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam nem túl közel egymáshoz és felvert tojással megkentem szezámmaggal beszórtam és ismét 10' pihentettem. Előmelegítettem a sütőt  és 180 fokon 20' sütöttem  a tésztát.Nagyon finom így megfűszerezve is ! 
Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Marti M írta...

Szépek lettek.

Szera írta...

Nagyon jól néz ki! Hány db lett belőle?

Lívia írta...

Nagyon finom kalácsokat készítesz pl. az előző bejegyzésedben vagy ez a mostani is nagyon finomak lehetnek, de meg kell, hogy kérdezzem, hogyan bírsz ebben a borzasztó melegben sütni?
Én semmi pénzért nem kapcsolnám be a sütőt. Csak olyan ételeket eszünk, amit többnyire előre elkészítettem a nagy melegre tekintettel, vagy hamar elkészülnek, mint pl egy nagy fazék meggyleves, piszkeszósz, tökfőzelék, zöldbabfőzelék, lecsó, feltétnek kis sült csirke, vagy tojásos-sonkás-fűszeres lepényke (fasírt) kovászos uborka, hideg pohárkrém, meggyszósz, limonádé, dinnye stb.
Nagyon csodállak, hogy szinte mindennap sütsz valamit a sütőben, mert a tűzhelyen én is csinálok könnyű dolgokat, de a sütőt be nem kapcsolnám.

Éva írta...

Marti M köszönöm!
Szera köszi, 8 db lett!
Lívia köszi. Általában akkor sütök ha valamelyiket megkívánom azt hogy egymás utáni napon teszem fel az néha csupán véletlen. Azt a fél órát kibírom és általában reggel sütöm .