2015. augusztus 10., hétfő

Kukoricagánica sültszalonnával

                                                                                  
Hozzávalók:
/1,5 dl pohárral mérve/
3 pohár víz
1 pohár kukoricadara
szalonna
vöröshagyma
*
Elkészítése: Forrásban lévő vízbe szórtam apránként a kukoricadarát közben kevertem /sót tettem a vízbe előzőleg/. Mikor már besűrűsödött levettem a tűzhelyről hagytam kicsit pihenni közben elkészítettem a hagymás szalonnát. Apró kockákra vágtam a szalonnát és a hagymát is megdinszteltem . Két kanál segítségével előzőleg a kanalat megmártottam a zsírban  kimertem a darából és megforgattam a zsírban majd tettem a tányérra.  Szórtam mellé hagymás szalonnát és kevés tejfölt tettem rá.
 Nagyon finom és hamar elkészül!
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Gerdi írta...

Mi is szeretjük, sok mindennel finom. Mi puliszkának hívjuk, csirkemájjal a kedvencem. De sajttal, túróval, pörkölttel, tejfölös gombával... mindenképpen finom. Így, sült szalonnával és hagymával még nem ettem. De legközelebb így készül!

Kavics írta...

Kukoricagánica... még sosem hallottam ezt a kifejezést, mindig tanul az ember lánya valamit.
Polentának ismerem és nagyon szeretjük. Gyakran lazítom/ízesítem parmezán sajttal és mi úgy szeretjük a legjobban, ha picit át van pirítva.
Megfőzés után sütőpapírra kiterítem/elkenem, kb 1,5 cm vastagon. Hagyom hűlni, majd felkockázom és vajon mindkét oldalát megpirítom. Belül puha, kívül picit ropogós lesz. Magába, mártással, hússal sok mindenhez illik.

Katalin írta...

Mi is puliszkának szoktuk hívni :-) De mindegy is, hogy nevezzük, a lényeg hogy finom :-) Guszta lett a tiéd, finom lehet szalonnával, hagymával...

Roza írta...

Évike, guszta lett. Biztosan finom is volt!:)

Éva írta...

Gerdi puliszkaként ismerem én is csupán a receptben ahonnan néztem ott volt ilyen névvel. Szeretem én is bár én ilyen sok formában mint ahogy írod nem készítettem még, mert szegény édesanyám kedvenc étele volt én akkor még annyira nem kedveltem. Most ha készítek csupán magamnak mert férjuram nem eszi, azt mondja gyerekként sokat evett belőle annyi elég volt:-))
Kavics jó kis elkészítési módokat írtál köszi!
Katalin puliszka nálunk is csupán ennél a receptnél volt ez a neve, nagyon finom volt!
Roza köszi!