2015. szeptember 24., csütörtök

Almás sütemény leveles tésztával

                                                                            
Hozzávalók:
25 dkg bolti leveles tészta
3 db nagyobb alma
kevés cukor és fahéj
kenéshez tojás
*
Elkészítése: Szobahőmérsékleten hagytam a tésztát mivel fagyasztott volt. Addig elkészítettem az tölteléket. Megpucoltam és lereszeltem az almát majd megdinszteltem hogy a nedvessége csökkenjen cukrot és fahéjat tettem hozzá összekevertem és hagytam kihűlni. A tésztát kinyújtottam  felszeleteltem téglalap formára  egyik felére derelyevágóval csíkokat vágtam. A másik felére reszelt háztartási kekszet szórtam amire rákanalaztam az alma töltelékből és ráhajtottam a tészta másik felét. Sütőpapírral borított tepsibe raktam  felvert tojással megkentem és forró sütőben  megsütöttem. Mikor kihűlt akkor szórtam meg porcukorral. Nagyon finom!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Én is nagyon szeretek ilyen leves tésztából sütni, almával pedig igazán finom lehet!

teller-cake írta...

Ilyet kéne összedobnom estére a csajoknak? Lehet ám! :-))

Anita írta...

én is kipróbáltam, nagyon jó és egyszeru recept.finom lett, mikor a férjem meglátta, azt hitte vettem az uzletben.

Éva írta...

Katalin nagyon praktikus ez a tészta hamar elkészül vele a finomság, és lehet variálni a tölteléket!
teller-cake ez elkészül hamar azért is jó!
Anita Veress örülök hogy ízlett váljon egészségetekre!