2015. szeptember 27., vasárnap

Almatorta LVK. 1. fordulójára!

Melinda indította ezt a játékot " Lássunk világot a konyhában" és az első fordulóban erdélyi konyhában nézelődhetünk kedvünkre!  Pár receptet már eddig is  kipróbáltam  , de most amit választottam itt találtam!
                                                                           
Hozzávalók:
4db tojás/3 szétválasztva 1 egészben/
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál margarin
1/2 citrom reszelt héja
1/2 cs. vaníliacukor
1 cs sütőpor
1/2 kg alma
fahéj, porcukor
*
Elkészítése: Megmostam az almát  héjától és magházától  megszabadítottam  és szeletekre vágtam.
 3 tojás sárgáját és az egész tojást a cukorral kikevertem hozzátettem a szoba hőmérsékletű margarint a vaníliacukrot  reszelt citromhéjat  és az egészet jól kikevertem. A lisztet a sütőporral elvegyítettem és apránként kevertem a masszához. Végül a tojásfehérje keményre felvert habját kevertem óvatosan bele . Tortaformát margarinnal kikentem liszttel beszórtam  és a fahéj és porcukor keverékét  szórtam a forma aljára amire rápakoltam az almaszeleteket és végül a torta alapot öntöttem rá. Előmelegített sütőben 180 fokon 30' sütöttem. Formában hagytam kihűlni majd tányérral beborítottam és megfordítottam a torta formát így az almás rész került felülre. Porcukorral szórtam be. Nagyon finom!
Ui: A receptnél nem volt írva hogy milyen méretű tortaformába kell megsütni ezért én kicsit elméreteztem mivel most 22 cm  formában sütöttem. Nagyon finom ezért legközelebb megsütöm 18 cm akkor biztos vastagabb lesz a piskótarész:)

3 megjegyzés:

Timi írta...

Rengeteg almánk van most és épp recepteket keresek :o) Köszi!!!

Katalin írta...

Nagyon guszta lett a tortád, és biztos nagyon finom is. Az almás sütik mindig nyerők :-)
Valamit már én is kitaláltam Melinda játékára, ha kész leszek vele, hozom :-)

Éva írta...

Timi akkor rajta próbáld ki mert nagyon finom!
Katalin nagyon finom volt!