Azt most nem írtam oda hogy téli napokra mert nem tudom meddig tart ki! Utolsó percben , de kipróbáltam. Lányoméktól kapott paradicsomjuk utóéréséből elkészítettem sütőben aszalva! Első nekifutásra csupán 1 kg paradicsomból :)
Hozzávalók és elkészítése: Megmostam a paradicsomot hagytam kicsit száradni majd ketté vágtam zöld részét kivágtam és kiskanállal kikapartam a magját. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egészen kevés sót és őrölt borsot szórtam az üregbe sütőbe tettem amit 140 fokra kapcsoltam, időnként kinyitottam az ajtaját és fakanállal kitámasztottam . Így aszaltam 4-5 órán keresztül. Hagytam a tepsiben teljesen kihűlni majd üvegbe pakoltam szorosan , mellé rozmaring ágat tettem és leöntöttem olajjal . Az üveget lezártam és hűtőbe tettem!
-A paradicsomból kikapart magot is hasznosítottam .
Ehhez : kis fej hagymát felaprítottam 1 gerezd fokhagymával amit kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a paradicsom kikapart belsejét és fűszereztem :sóval, borssal, oreganóval , bazsalikommal ezután összefőztem. Mikor már besűrűsödött befőttes üvegbe kanalaztam hagytam teljesen kihűlni csak ezután tettem hűtőbe .
Felhasználom majd pörköltalaphoz esetleg pizza ízesítéséhez!
2 megjegyzés:
Igen télen egy kis plusz "íz" milyen jó lesz majd az ételekbe.
Ötletes teljes felhasználás. :)
Bridge köszi!
Megjegyzés küldése