2015. szeptember 17., csütörtök

Tejfölkrémes

                                                                            
Hozzávalók:
tésztához:
40 dkg liszt
1 db tojás
25 dkg. margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
Másfél evőkanál tejföl
krémhez:
fél liter tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy/315 gr és 1 kis tejföl
*
Elkészítése: Először a krémet készítettem el: tejben megfőztem a kétféle cukorral a pudingot hagytam  kihűlni majd hozzáadtam a tejfölt és jól elkevertem. A tészta hozzávalóit összegyúrtam és kétfelé vettem. Kinyújtottam az egyik lapot  amit margarinnal kikent és liszttel beszórt tepsibe pakoltam, rákentem a krémet majd a másik kinyújtott  tésztalapot  tettem rá kicsit villával megszurkáltam. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és porcukroztam. Nagyon finom!
Forrás: Receptözön Sütemények  újságból választottam  ezt a süteményt egy próbasütésre !

6 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon jól néz ki!!! Ki fogom próbálni én is! :o)

Vicuska írta...

A lapok pite tésztára vallanak, a krém finommá teszi a sütit,- át is itatja a tésztalapokat, puhább tőle?

Katalin írta...

Ez tényleg nagyon finom lehet!

Vanilin írta...

Finom lehet! :)

Éva írta...

Timi örülök hogy tetszik. Ha kipróbálod nem fogod megbánni mert nagyon finom! Egészségetekre!
Vicuska nincs elázva a tésztája de nagyon finom puha!
Katalin köszi!
Vanilin nagyon finom!

Okki írta...

Finom lehet, pedig olyan egyszerű hozzávalókból van. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...