2015. szeptember 19., szombat

Paradicsomlekvár házilag

                                                                              

Hozzávalók:
1 kg paradicsom
20 dkg cukor
1 cs. lekvárzselésítő
1 mk.só
1 mk.őrölt chili
bazsalikom
*
Elkészítése:Paradicsomot megmostam kettévágtam  karalábévájóval kiszedtem a belsejét a húsát feldaraboltam.  A paradicsomhoz tettem a bazsalikom kivételével mindent és összekevertem. Tűzhelyre tettem ahol forrástól számítva 20' főztem ekkor levettem hozzátettem a bazsalikomot és az egészet turmixoltam. Előzőleg  odakészített üvegekbe öntöttem amit lezártam és 5'-re a fejére állítottam majd vissza.
Mindenféle befőttet még melegen betakargatok és csak másnap teszem szabaddá és dekorálom az üvegét:)
Forrás: Nők lapja Konyha újságból ahol dupla mennyiség szerepelt a receptben de mivel most készítettem először így fél adagból próbáltam ki. Rántott karfiol mellé  ajánlották de szerintem bármilyen sültekhez vagy akár sült krumplihoz is finom lehet mártogatósnak!

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, főleg hogy erős :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...