2015. október 19., hétfő

Brokkolis masnitészta Szakácsmustra 13.fordulójára

Martinelli ennek a fordulónak a háziasszonya aki Curtis Stone  receptjeinek válogatására kért fel minket! Őszintén szólva számomra teljesen idegen sem a receptjét , de még a nevét sem ismertem eddig. Ezért is jó ez a játék legalább ismereteink bővülnek és közben még finomságok közt is válogathatunk. Tészta imádó lévén ezt a receptet választottam aminek a neve teljes egészében:"Brokkolis masnitészta fenyőmagos pirított vajjal és bazsalikommal". Kicsit változtattam mivel fenyőre érzékeny vagyok így összetört dióval  készítettem.
A receptet itt találtam!
                                                                               

                                                                             
Hozzávalók:
masnitészta/amit házilag készítettem/
brokkoli
vaj
mogyoró/helyett dió/
reszelt citromhéj
citrom leve
friss bazsalikom levél/helyett szárított /
só, bors
reszelt sajt
*
Elkészítése: Megfőztem a tésztát szokásos módon letakartam. Vajat megforrósítottam erre tettem rá a darabokra szedett megmosott brokkolit majd rászórtam a feldarabolt diót is és kicsit együtt pároltam. Citrom levét és reszelt héját tettem rá  borsoztam sóztam és tettem hozzá pár kanál tésztalevet. Átforgattam  hogy az ízek összeérjenek kevés reszelt sajtot is tettem rá és mivel friss bazsalikom most nekem  nincs ezért szárított bazsalikomból 1 mokkáskanállal. Ezután pár percig pároltam  levettem a tűzhelyről és beleforgattam a tésztát. Tálalásnál még megszórtam sajttal és bazsalikommal. Nagyon finom ízletes tészta !
Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Ezt is ki kellene próbálnom!
Köszi a receptet!

Tiffanylda írta...

Jó kis tészta lehet! Van is hozzávalóm itthon, kipróbálom!:) Én a fenyőmag árára vagyok allergiás...:D

Ani írta...

Nagyon ügyes vagy, hogy magad gyúrod a tésztát is. Én még nem tartok itt. Tetszik az étel is. Szépen tálaltad.

Éva írta...

Horváth Emerencia nagyon finom megér egy próbát. Egészségetekre!
Tiffanylda finom volt a tészta érdemes kipróbálni! Először mikor olvastam hogy citrom is kell hozzá furcsállottam pedig valójában nagyon illik hozzá!
Ani köszönöm a bókokat:)