2015. október 16., péntek

Csupán egy praktikát....

szeretnék veletek megosztani amit kipróbáltam és jónak tartok! Nagyobbik lányom hívta fel a figyelmemet rá amit  már alkalmaz.  Általában receptekben szokták ajánlani a biocitromot , amit gondolom nem sokan tudunk megvenni ! Amit viszont boltban megveszünk egészségesebbé tehetjük ! Eddig  mikor citromot vettem alaposan megmostam és csak ezután használtam. Amit most lányomtól tanultam: a megvett citromot edénybe teszem forró vizet engedek rá annyit hogy ellepje  így hagyom állni 15', ezután leöntöm a vizet róla és hideg vízbe áztatom szintén 15',  majd ismét cserélek vizet rajta és hagyom 15'. Ezután használom csak, és próbáljátok ki mert sokkal finomabb az illata és szebb  a külső héja is!
                                                                             
Áztatás után ilyen szép lett !
                                                                                  *

9 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Köszönöm a tippet, élni fogok vele! Biocitromot még nem láttam, de sokan írnak róla...Így egyszerűbb.
Nektek is esőmentes, szép hétvégét kívánok!:)

Aranyalma írta...

Én szódabikarbónás vízbe szoktam áztatni minden vett gyümölcsöt, zöldséget, leold róla minden aminek nem kell ott lennie.

Süni írta...

Ez egy remek praktika, biztos, hogy használni fogom én is!

Timi írta...

Köszönöm a tippet!!!
Nagyon szép hétvégét kívánok!!!

Gerdi írta...

A biocitrommal inkább az a bajom, hogy ritkán kapni, ahol mi vásárolunk. Én ecetes vízben szoktam áztatni. Nem tudom, mennyit ér, de megnyugtatásnak jó, hogy tettem valamit. :-)

aranyos fodorka írta...

„Tartós (8-10 perces), áztatás szerű, meleg vízben végzett erős dörzsöléses mosással azok a szerek, melyek csak a gyümölcshéj felszínére tapadnak - ortofenil-fenol (E 231) és tiobendazol (E233) – eltávolíthatók, ezektől mentesíthetők. Ellenben a felszívódó hatású imazalil és prokloráz mennyisége, jelenléte, mivel a gyümölcshéj belsejében van, felszíni mosással nem befolyásolható. Eltűnni csak a természetes lebomlás során fog. Vizsgálatok szerint a gyümölcs húsába a felszívódó fungicidek már nem hatolnak, csak a héjban találhatók.”
http://balintgazda.hu/kertesz/novenydoktor/veszelyes-e-a-citromfelek-hejanak-fogyasztasa.html

Én a boltban vásárolt citrom héját sosem használom semmire. („Bio”-val meg úgy vagyok, hogy hit kérdése…) Élhető az élet citromhéj nélkül is.

Vicuska írta...

Hasznos ötlet, köszönjük! :)

teller-cake írta...

Éva, ez egy szuper ötlet, én is alkalmazni fogom! Sőt a szódabikarbónás verziót is kipróbálom, amit fentebb említettek. :-) Közben jelzem, hogy megfeleltem a konyhai problémás játékodra, köszönöm a felkérést! :-)

Éva írta...

Örülök hogy jónak tartjátok !Szódabikarbónát gyakran használom, de erre eddig még nem pedig biztos jó!