Áztatás után ilyen szép lett ! |
2015. október 16., péntek
Csupán egy praktikát....
szeretnék veletek megosztani amit kipróbáltam és jónak tartok! Nagyobbik lányom hívta fel a figyelmemet rá amit már alkalmaz. Általában receptekben szokták ajánlani a biocitromot , amit gondolom nem sokan tudunk megvenni ! Amit viszont boltban megveszünk egészségesebbé tehetjük ! Eddig mikor citromot vettem alaposan megmostam és csak ezután használtam. Amit most lányomtól tanultam: a megvett citromot edénybe teszem forró vizet engedek rá annyit hogy ellepje így hagyom állni 15', ezután leöntöm a vizet róla és hideg vízbe áztatom szintén 15', majd ismét cserélek vizet rajta és hagyom 15'. Ezután használom csak, és próbáljátok ki mert sokkal finomabb az illata és szebb a külső héja is!
*
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Köszönöm a tippet, élni fogok vele! Biocitromot még nem láttam, de sokan írnak róla...Így egyszerűbb.
Nektek is esőmentes, szép hétvégét kívánok!:)
Én szódabikarbónás vízbe szoktam áztatni minden vett gyümölcsöt, zöldséget, leold róla minden aminek nem kell ott lennie.
Ez egy remek praktika, biztos, hogy használni fogom én is!
Köszönöm a tippet!!!
Nagyon szép hétvégét kívánok!!!
A biocitrommal inkább az a bajom, hogy ritkán kapni, ahol mi vásárolunk. Én ecetes vízben szoktam áztatni. Nem tudom, mennyit ér, de megnyugtatásnak jó, hogy tettem valamit. :-)
„Tartós (8-10 perces), áztatás szerű, meleg vízben végzett erős dörzsöléses mosással azok a szerek, melyek csak a gyümölcshéj felszínére tapadnak - ortofenil-fenol (E 231) és tiobendazol (E233) – eltávolíthatók, ezektől mentesíthetők. Ellenben a felszívódó hatású imazalil és prokloráz mennyisége, jelenléte, mivel a gyümölcshéj belsejében van, felszíni mosással nem befolyásolható. Eltűnni csak a természetes lebomlás során fog. Vizsgálatok szerint a gyümölcs húsába a felszívódó fungicidek már nem hatolnak, csak a héjban találhatók.”
http://balintgazda.hu/kertesz/novenydoktor/veszelyes-e-a-citromfelek-hejanak-fogyasztasa.html
Én a boltban vásárolt citrom héját sosem használom semmire. („Bio”-val meg úgy vagyok, hogy hit kérdése…) Élhető az élet citromhéj nélkül is.
Hasznos ötlet, köszönjük! :)
Éva, ez egy szuper ötlet, én is alkalmazni fogom! Sőt a szódabikarbónás verziót is kipróbálom, amit fentebb említettek. :-) Közben jelzem, hogy megfeleltem a konyhai problémás játékodra, köszönöm a felkérést! :-)
Örülök hogy jónak tartjátok !Szódabikarbónát gyakran használom, de erre eddig még nem pedig biztos jó!
Megjegyzés küldése