2015. október 11., vasárnap

Zabpelyhes bundás alma

Ezt valóban büntetlenül falatozhatjuk  mert igen finom és az édesség iránti vágyunkat enyhíti:-))
                                                                                  
Hozzávalók:
1 db nagyobb alma
1 db tojás
1 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál cukor
zabpehely
*
Elkészítése:Almát megmostam magházát eltávolítottam és ujjnyi vastag szeletekre vágtam. A felvert tojáshoz  tettem a cukrot és a  fahéjat összekevertem. Az alma szeleteket tojásos keverékbe mártottam  és zabpehelybe megforgattam, ezután sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 250 fokon 15' sütöttem.
Nagyon finom  a fahéj íze a sült puha  almával! 
Ui: Természetesen a hozzávalók mennyisége és  ízesítése ízlés szerint növelhető !(Nagy almát 8 szeletre vágtam)

2 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Ma ki fogjuk próbálni!
Kellemes vasárnapot!

aranyos fodorka írta...

Szuper ! Egyszerű-nagyszerű. Tegnap kaptam egy szatyor almát, megcsinálom ezt én is holnap ebédre.