Hozzávalók:
5 db krumpli
20 dkg vegyes zöldség
2 db tojás
margarin
tejföl
sajt
*
Elkészítése: Krumplit megmostam és héjastól enyhén sós vízben megfőztem. Tojást keményre főztem majd megpucolás után felkarikáztam. Vegyes zöldséget megpároltam roppanósra /tettem hozzá csipetnyi majoránnát, bazsalikomot, oregánót , őrölt borsot és sót./ Mikor elkészült leszűrtem. Megpucoltam a krumplit felkarikáztam és a margarinnal kikent jénaiba tettem belőle egy sort , erre zöldséget kanalaztam amire 3-4 db tojás szeletet tettem tejföllel meglocsoltam és kevés sót szórtam rá. Erre a rétegre még egy sor krumplit tettem amit ismét zöldség tojás réteg követett majd tetejét krumplival borítottam be és a maradék zöldséggel./Rétegek közé kis darabka margarint tettem/ Végül reszelt sajt került lezárásként. Előmelegített sütőben 220 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom lett!
Jó étvágyat !
5 megjegyzés:
Nagyon szeretjük a rakott krumpli minden változatát, így ezt is amit készítettél, mert tudom, hogy finom. Jól is néz ki, guszta.
Nagyon szeretem a zöldséges ételeket! Ez nagyon finomnak tűnik!
Köszi!!!!
Éva te hihetetlen takarékos és kreatív vagy! Neked iskolában vagy átképző tanfolyamon kellene háztartástant tanítanod!
A recept szuper, finom lehet. Kipróbálom majd.
Lívia köszönöm!
Timi örülök hogy tetszik!
undercover kedves vagy köszönöm szépen! Egészségetekre!
Mi zöldségek és sajt nélkül szoktuk készíteni, egy réteg krumpli, egy réteg tojás, és a többi, a végén olajjal kikevert tejföl. Bár néhány gramm füstölt sajt meg tudja bolondítani az ízét. :)
Így zöldségesen még nem próbáltam, de jó ötletnek tűnik.
Megjegyzés küldése