2016. január 27., szerda

Arcápolás a konyhából !

Mi   "konyhatündérek"  konyhai ténykedésünk mellett igenis gyakran nézünk a tükörbe! Bevallom őszintén  kozmetikumokat  ezidáig egyáltalán nem használtam és már nem is fogok (kivétel a dezodor  ezek közül is csupán 1-2 olyan amit tudok használni) . Természetes arctisztítást arcpakolást viszont többször kipróbáltam amit jónak tartok. Most találtam egy nagyon jó  oldalt  ahol különböző olyan pakolásokat ír le   aminek alapanyaga konyhánkban megtalálható! Ezekből  pár ötletet  kiemeltem de ha még többet szeretnél erről  olvasni akkor itt megtalálod !

1. Bőr kisimítására: 1 evőkanál méz két teáskanál természetes joghurt 1 tojásfehérje összekeverni és egyenletesen az arcra kenni. 15' után langyos vízzel lemosni!

2. Nyugtató maszk:2 evőkanál mézet gőz fölött felmelegíteni majd hozzákeverni 1 evőkanál túrót és 20' hagyni a bőrön ezután langyos vízzel lemosni!

3. Tisztító céllal: 3 evőkanál darált mandulát keverjünk össze egy citrom levével és adjunk hozzá 1 tojásfehérjét. Ezt a kencét kenjük nedves arcbőrre majd körkörös mozdulatokkal 3' masszírozzuk a bőrbe ezután langyos vízzel mossuk le!
-Élesztőt uborkalevével vagy langyos tejjel összekeverjük az arcunkra kenjük majd megszáradás után finoman ledörzsöljük. Bőrradírként használhatjuk!
-Szintén tisztító hatású a joghurtos- citromleves pakolás ami segíthet tisztán tartani a tág pórusokat, csökkenti a fattyúmirigyek működését és erősíti a bőr természetes savköpenyét!
                                                                             

1 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó ötletek, tanácsok! Főleg így télen lehet hasznos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...