2016. január 18., hétfő

2 éves Áron unokám tortája !

A legkisebbik manóm a mai napon / I.18./ lett 2 éves! Nagy kedvence a traktor  legyen az bármilyen színben  és méretben. Mikor a kis tortáját elméletben állítgattam össze az természetes volt hogy a tetejére valamilyen formában megpróbálok traktort "alkotni". Interneten  tájékozódtam és találtam is egy jó videót amit többször megnéztem  ezután  kezdtem hozzá az  elkészítéséhez..
                                                                             

Hozzávalók:
tészta:
3 tojásos piskóta/18 cm formában/
krém:
3 dl tej
1 cs csokoládépuding
5 dkg tejcsokoládé
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
ételszínezék-kakaópor
*
Elkészítése:  (A fondant már egy héttel a felhasználás előtt elkészítettem és fóliába hűtőben tároltam majd színeztem  és egyik nap elkészítettem a figurákat. ) 
Megsütöttem  a piskótát. Mikor teljesen kihűlt akkor felvágtam. A krémet elkészítettem: tejet a pudinggal felfőztem mikor tűzhelyről levettem beletördeltem a tejcsokoládét és addig kevertem még elolvadt és közben  hűlt. A  vajat porcukorral kikevertem majd a kihűlt pudinggal összekevertem.Ezzel a krémmel töltöttem meg a tortát. A fondant alá szükséges krém:10 dkg  vaj  8 dkg porcukor pár csepp vanília aroma ezt kikevertem és ezzel kentem be külső felületét a tortának és kis időre hűtőbe pakoltam.Ezután nyújtottam ki a fondant és borítottam be a tortát vele jól  lesimítottam és rátettem  a figurát  majd körben is kis virágokat pakoltam. (Ezeket a figurákat mikor ráteszem a tortára  előtte kis vizes ecsettel megkenem azt a helyet ahová teszem .)
Ui: Ha érdekel a traktor formázása itt megnézheted!
Most hétvégén volt a köszöntés  volt sikere minden "alkatrész" gyorsan elfogyott mikor a  kis ünnepelt és a két unokatesó körbeülte  a tortát:-))
                                                                         

6 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Isten éltesse sokáig!
A nagymama, pedig nagyon ügyes, boldog lehet az unoka!

marisz57 írta...

Éva, nagyon ügyes vagy, még a traktort is saját kezűleg csináltad! :)
A kis manónak pedig nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

teller-cake írta...

Hű Éva, ez nagyon szép lett!! Isten éltesse a kis unokádat! :-)

Vicuska írta...

Nagyon ügyes nagymami vagy!!! Boldog születésnapot Áronkának! :)

Okki írta...

Csak ámulok és bámulok, milyen ügyes vagy! Szép és finom tortát készítettél, a traktor a tetején pedig nagyon jól sikerült! Isten éltesse sokáig a kis unokádat! :)

Éva írta...

Mindenkinek köszönöm a kedves köszöntéseket! Köszönöm az elismeréseket!