2016. január 15., péntek

Csokoládés pöfeteg - Szakácsmustra 15.fordulójára!

Ennek a fordulónak háziasszonya Okki  és szeretné ha most  Martha Stewart   receptjei közt válogatnánk! Megint egy számomra eddig ismeretlen szakács receptjei közt  nézelődtem , keresgéltem. Már egyik fordulóban említettem hogy ezért is jó ez a játék hiszen   ismereteink bővülnek:) Bevallom őszintén szeretem a játékokat, de általában keresem azokat a recepteket amiket aránylag olcsón elkészíthetek  és természetesen még finom is! Tapasztalataim azt mutatják hogy bármilyen nemzethez is tartozzon a szakács  mindenkinél megtalálható az aránylag  olcsóbb kategória is! /A talált receptbe kevesebb és más cukrot tettem valamint a leírt mennyiség feléből  készítettem  amiből 34 db lett!/
                                                                                 

Hozzávalók:
150 g vaj
100 g étcsokoládé
100 g cukor 
2 db tojás
1 teáskanál vanília aroma
375 g finomliszt BL55
12 g sütőpor
80 g kakaópor
100  ml  2,8 % tej
külsőleg:
50 g porcukor
100 g kristálycukor 
🌸🌸 
Elkészítése: Csokoládét gőz fölött megolvasztottam. A száraz hozzávalókat összekevertem. Vajat a cukorral kikevertem majd hozzátettem a tojásokat és az aromát  amivel tovább kevertem. Óvatosan beleöntöttem a megolvasztott csokoládét átkevertem ezzel is majd a száraz hozzávalókkal és végül a tejjel kevertem össze. A masszát 2 órára hűtőbe pakoltam. Két külön edénybe tettem a porcukrot és kristálycukrot. A masszából kis gombócokat csináltam amit először a kristálycukorba majd a porcukorba forgattam és végül beletettem a sütőpapírral bélelt tepsire kicsit egymástól távolabb. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Hagytam kihűlni  a tepsin és óvatosan tányérra pakoltam. Nagyon finom!
Megkínálhatlak? 
A recept innen !
A recepthez volt mellékelve ez a leírás:

"Ez egy amerikai sütemény Martha Stewart-tól származik, de már láttam magyarosított pöfeteg sütemény néven. Bár kinézetre olyan, mint egy puszedli, ez nem az, kívül ropogós belül pedig lágy és főleg nagyon csokis. Szerintem hasonlít a Brownie-hez. Leszámítva, hogy picit pihennie kell a tésztának a sütőben nagyon gyorsan készen van."

3 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Nem ismertem a receptet! Nagyon jónak hangzik, vasárnapi deszert fog lenni!Köszönöm% Minden jót kívánok, kedces Éva!

Katalin írta...

Már láttam másoknál, több helyen is, de még soha nem sütöttem ilyet.
Nagyon guszta lett a tiéd, egyszer szívesen megkóstolnám, mert biztos nagyon finom!

Éva írta...

Horváth Emerencia örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre!
Katalin örülök hogy tetszik, köszi!