2016. február 24., szerda

Meggyes tekercs pite- LVK.4. fordulójára!

Melinda  választása ebben a fordulóban Németország!  Több receptet is megnéztem végül ezt az édességet választottam !
                                                                             

Hozzávalók:
  • 40 dkg  búzaliszt/BL55/
  • 20 dkg vaj
  •  1 db sütőpor
  •  1 db vaníliacukor/bourbon/
  • 250 ml natúr joghurt 
  • tölteléknek:
  • 350  g meggy/befőtt/
  •     kevés kristálycukor
  • kevés darált keksz
Elkészítése:  A tészta hozzávalóit összegyúrtam és lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtottam. A tésztát 8-10 cm csíkokra vágtam/ 4 csík lett/. Ezeket a csíkokat egyesével középen megszórtam darált keksszel és  végigraktam meggyel amire egészen kevés cukrot szórtam  majd a tészta  két szélét összecsíptem. Mikor elkészültem az összes csíkkal, nagyobb/26 cm/ piteformát vajjal kikentem beliszteztem és a tészta darabokat csigavonalban a formába pakoltam úgy hogy az összecsípett része legyen alul. Előmelegített sütőben 220 fokon 40' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta akkor szórtam meg porcukorral.
A receptet itt találtam! ( A receptnél ajánlották hogy lehet a meggy alá pudingot, esetleg sűrű gyümölcs szószt is tenni amit én kihagytam elég édes így is!) Nagyon-nagyon finom puha tésztája van !
                                                                          
Jó étvágyat kívánok hozzá!!!

3 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez nagyon guszta. :) Babgulyás után el tudok képzelni egy ilyet.

Éva írta...

Évi örülök hogy tetszik! Köszi!

Bridge írta...

Tetszik a formázása, biztosan finom is lehet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...