2016. március 19., szombat

Merjünk megszólalni, vagy inkább hallgassunk?

Nem szeretek a negatív dolgokról sokat beszélni, de ez  most annyira bánt és kikívánkozik belőlem . Talán kicsit megnyugszom  hogy megosztom veletek!                                          
Két napja történt hogy reggel mentem a boltba amikor a pénztárnál egy hölgy rendkívül csúnyán és igaztalanul beszélt a pénztárossal. A pénztáros mikor mondta a hölgynek hogy két cédula van az üdítőknél kitéve biztos rossz cédulát nézett a vevő válasza: "maga engem ne oktasson ki, mert lehet hogy a jövő héten már nem lesz munkája"  Nem tudtam szó nélkül hagyni mondtam : nem biztos hogy  a pénztáros tette oda azt a cédulát hogy beszélhet így? Elmenőben a "kedves vevő" rám nézett és azt mondta: "maga meg ne szóljon bele vén hülye!"  Az biztos hogy nem vagyok fiatal, de vén se, hülye meg szerintem ....
Az egész napomat elrontotta! A szomorú ebben az hogy nem egy alkoholista vagy narkósnak kinéző nő volt, hanem egy( másik vevő mondta) hogy szerinte vagy bíróságon vagy NAV-nál dolgozik!
Ezek után máskor maradjak inkább csendbe? Gonosz világ!
                                                                                     

7 megjegyzés:

ivetabt írta...

Amit mondott, őt minősítette, szóval máskor is szólalj meg kedves Éva, ha azt indokoltnak tartod.

sucika írta...

Nehéz kérdés, mert ő elmegy, te meg egész nap rosszul érzed magad. Tudom miről beszélsz, én is jártam már hasonló módon. Akkor én megfogadtam, hogy soha többé... de nem tudom megállni. Tedd magad túl rajta! Nagy az Isten állatkertje.

Erika írta...

Jól tetted, hogy szóltál, a nő olyan, amilyen, a pénztárosnak viszont biztosan nagyon jólesett, hogy kiálltál mellette.

Kincse írta...

Kedves Éva, szerintem jól tetted, hogy kiálltál az igazság mellett, mindenképpen becsülendő az ilyen magatartás.

Timi írta...

Szerintem nagyon kicsinyes volt a vevő beszólása az eladónak... És amit neked mondott, az eléggé minősíti, hogy milyen ember is valójában...:o(

Éva írta...

Köszönöm hogy elmondtátok véleményeteket!

marisz57 írta...

Az ilyen esetekben nehéz "középen" maradni...De rád is tartozik a dolog, hiszen valamilyen formában te is része voltál. Vígasztaljon, hogy te a jó oldalon álltál! A házsártos nőnek pedig épp elég baja lehet saját magával, ha egy ilyen ügy miatt ilyen hangnemet és mondanivalót választ.