2016. május 8., vasárnap

Diós-lekváros sütemény/ leveles tésztával

Egyik igen finom változata  a leveles tészta  ízesítésének!
                                                                            
Hozzávalók és elkészítése: Bolti leveles tésztából 25 dkg , darált dió és lekvár(bármilyen jó, nálam most birslekvár). Tésztát szoba hőmérsékleten hagytam , majd mikor már nyújthatóvá vált  kinyújtottam  és kb.4x4 cm  darabokra vágtam. Lekvárt a darált dióval összekevertem és ebből a keverékből tettem a tészta közepébe  a tészta két szemben lévő csücskét felvert tojással kicsit megkentem és középre hajtottam egymásra. Ezután sütőpapírral borított tepsibe raktam ahol a tészta tetejét átkentem tojással és előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Tetejét porcukorral szórtam meg !
Megkínálhatlak?

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Amilyen egyszerű, annyira finom!