2016. május 9., hétfő

Köménymagos kifli "Gasztroangyal"

                                                                              
Hozzávalók:(fél adagból készült azt írom)
  • tészta: 
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • kb.1,5 dl tej
  • 1/2 dl olaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1/2 pohár kefir
  • tészta kenéséhez: 8 dkg vaj, köménymag. tészta kenéséhez :tojás
Elkészítése: Élesztőt kevés langyos cukros tejbe morzsoltam lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. A kimért liszt közepébe tettem a tojást, olajat, felfutott élesztőt , kefirt és bedagasztottam a tésztát . Letakarva 50' pihentettem. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol átgyúrtam és henger alakúra formáltam majd 4 felé vágtam. Egyesével  a tésztát gömbölyítettem majd kinyújtottam kör alakúra.  A vajat egészen kicsit meglangyosítottam belekevertem a sót és ezzel kentem meg a tésztákat majd kettesével egymásra pakoltam és az így kapott  kört  16 cikkre vágtam,/ ezt ismételtem meg még egyszer/.  Ezeket a darabkákat sodortam fel  a vastagabb részüknél kezdve   és formáltam kis kifliknek. Olajjal kikent tepsibe pakoltam ahol még 15' pihentettem majd felvert tojással megkentem és beszórtam köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom!

Jó étvágyat !
 

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon szépek, jól esne vacsorára. :-)

Katalin írta...

De szép duci kiflik :-) finomak lehetnek!

Éva írta...

teller-cake köszi, szóltál volna időben fénypostával küldtem volna:-))
Katalin köszi, nagyon finomak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...