2016. május 28., szombat

Fokhagymás csirkefalatok

                                                                                

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, só, őrölt bors, bundához: 1 db tojás, 1 ek. liszt, 1 ek.tej, 1 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez
Elkészítése: Megmosott és szárazra törölt  csirkemellet  csíkokra  vágtam sóztam és borsoztam félretettem. A tojáshoz tettem  az áttört fokhagymát habosra kevertem  majd hozzáadtam a lisztet  amivel kikevertem és végül a tejjel lazítottam a masszát. A csirkedarabokat megforgattam ebben a masszában és forró olajban közepes lángon kisütöttem. Papírtörlőre szedtem  hogy a fölösleges olaj lecsepegjen . Most köretet nem is készítettem mellé csupán a napokban elkészített csípős szószt kanalaztuk mellé  amivel nagyon finom volt!
forrás:napilapból( 40 dkg húsból  még egyszer ugyanennyi lett mint ami a képen látható)
Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ezt jó ötletnek tartom, pont ma vettem egy szép mell-darabot, s elgondolkodtam rajta, hogyan használjam fel. Ki fogom próbálni, pláne, hogy van itthon még egy kevés csípős mártásom is ! :-)
Gondolom a rizs illik hozzá köretnek.....

Éva írta...

aranyos fodorka örülök hogy tetszik, majd meglátod mennyire finom. Szerintem akár rizst vagy sült krumplit csinálsz bármelyik jó hozzá! Ha most ennél akkor csak kovászos uborkával falatoznám az biztos:-)) Egészségedre!