2016. május 31., kedd

Zöldséges-gombapaprikás nokedlivel

                                                                         
Hozzávalók: 15 dkg vegyes zöldségkeverék/mexicói keveréket használtam/, 20 dkg gomba, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kis darabka paradicsom-paprika, fűszerek:só, őrölt bors, pirospaprika, 1 tk.házi csirkehúshoz való fűszerkeverék, 1 db babérlevél, 1 kis doboz tejföl.
Elkészítése:megtisztítottam a gombát és feldaraboltam, a zöldségkeveréket  kicsit előfőztem  majd leszűrtem. Olajat forrósítottam amit megdinszteltem az előre felkockázott hagymákat rátettem a feldarabolt paprikát paradicsomot és együtt dinszteltem. Ezután fűszereztem majd hozzátettem a gombát  amit fedő alatt egészen kevés víz hozzáadásával pároltam és ezután tettem bele a zöldséget és babérlevelet.  Kevés ideig együtt főztem majd levettem  megszórtam kevés liszttel és ráöntöttem a tejfölt mikor felfőtt együtt az egész  már el is készült. Nokedlit szokásos módon  elkészítettem /bármilyen tésztával finom és már tálalhattam is!
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

A Te tésztaételed is nagyon ínycsiklandó. Bár én meg a gombával nem ápolok túl jó kapcsolatot, de ilyen finomakkal vegyítve nekem is lemenne.

sucika írta...

Nagyon jól hangzik, ha lesz rá alkalmam, ki fogom próbálni. A kép alapján nagyon finomnak néz ki. Ha hozzád jövök, mindig enni akarok, csak most épp fogyózom. :))

Éva írta...

Évi akkor ezt megbeszéltük! Legközelebb majd cserélünk csak egy kis kóstolót jó? :-))
sucika akkor most csak nézzed és mikor már lehet akkor kóstold meg, egészségedre!

Évi - Ízek és utazások írta...

Kedves Éva! Köszönöm a kedves blogszülinapi köszöntőt. Remélem, ma már az ajándékot is megkapod. Kedd este sikerült feladni.

Éva írta...

Évi még szeretnélek sokszor köszönteni !! Előre is köszönöm!